2010. augusztus 22., vasárnap

Shoppppping, és amit akartok...

<> 
<><>
Santa Croce in Gerusalemme
A reggelt a Santa Croce in Gerusalemmében kezdtük, ahová sokkal könnyebben jutottunk el, mint ahogy azt eredetileg elterveztük (nem mellesleg tengernyi időt megspórolva ezzel magunknak, ugyanis mi mindent a Terminiről szeretnénk megközelíteni, ez alól csak a Primavera a kivétel), láttunk relikviákat, egy túrista-apácát, az élet nagy dolgairól kiselőadst tartó papot, aki angolul próbált beszélni, de csak annyira ment neki, mint ez általában az összes olasznak.
A szarvasos áldozati oltár
A Scala Santa keresése közben megannyi kisebb templom belső terét átvizsgáltuk, de egyikben sem találtuk meg azt a pár hülye lépcsősort, amit már legalább egy hete folyamatosan keresünk (mert mint kiderült, amit találtunk, az nem a Scala Santa volt). Az egyik kisebb templom közepén egy köralakú mélyedésben egy oltár állt, két oldalán kifaragott szarvasokkal, ami leginkább egy áldozati oltárra hasonlított, semmint keresztény szertartások helyszínére. Feladva a küzdelmet, megkerestük a legközelebbi metrót, azzal eljutottunk a Terminire, ahol körbenéztünk, hátha találunk valami ajándékot az otthoniaknak. A Termini föld alatti része (meg egy kicsit a földszinti is) egy komplett shopping-center, ahol az ember nemcsak enni és inni tud, hanem talál magának cipőt, bőröndöt, ruhát, szemfestéket, és szinte minden elképzelhető dolgot, amit egy plázában talál az ember. Ebbe persze nem tartozik bele az értelmes olvasnivaló. Kételkedünk benne, hogy az olaszoknak elég kifejlett-e az ízlése ilyen jellegű dolgok terén... A mászkálás és kimerítő vásárolgatás után hazajöttünk, ebédeltünk, és megint filmeztünk. Odakint folytattuk erkély-hagyományunkat.

5 megjegyzés:

  1. Ki tudja, lehet hogy azon az oltáron minden telihold éjjelén feláldoznak egy szüzet... Na jó, kicsit élénk a fantáziám xD

    VálaszTörlés
  2. Naigen, de megint egy rugóra jár az agyunk xD Szted én min gondolkodtam? xD

    VálaszTörlés
  3. meg se lep xD már komolyan nem xD

    VálaszTörlés
  4. inkább úgy néz ki mint egy fűrdőkád a szoba közepén!:))))
    na jó, szüzet abban is lehet áldozni!:)

    VálaszTörlés
  5. kezdem úgy érezni magam, mintha a Da Vinci kódot olvasnám:D

    VálaszTörlés