2010. augusztus 22., vasárnap

Miért kapna minden bejegyzés címet?

A telefont korai ébresztőre állítottuk be, annak reményében, hogy így több időt tölthetünk a tengerparton (ugyanúgy, mint előző nap). A dolog terv részével nem is akadtak gondok, mert mint mindig, mi most is szépen, tisztességesen elgondoltunk, mit fogunk csinálni, mikor és hogyan. Az már egy másik dolog, hogy a technika utál minket, ezért az ébresztő úgy döntött, hogy nem szólal meg, szóval csak órákkal később keltünk fel, mint ahogyan terveztük.
Odakint nem sűrűn adódott lehetőségünk elférni a konyhában, mert Orlando hazaérkező családja majdnem teljes egészében a konyhában hemzsegett, így nem maradt túl sok hely a reggelizéshez. Végül mégis eljutottunk a konyhapultig és azt a drága kotyogóst megmarkolva éltető kávét főztünk a dzsungel kellős közepén. Ezután lassan elapadt a létszám, és maradtunk mi ketten, plusz a ki-be cirkáló Trudy, aki a mai napig nem fogta fel, hogy amíg mi eszünk, neki nem ajánlatos a konyhában lebzselnie, mert nem vagyunk odáig a lihegésétől és a sóvár tekintetétől.
A busszal és metróval elértük a Roma-lido járatot, ami egy perccel az érkeézünk után már el is indult. Sütött a nap, még épp időben is voltunk. Ott szúrtuk el, hogy Stella Polarénál nem szálltunk le, helyette Castel Fusanót választottuk (a következő megállót), amiről azt hallottuk, hogy szép hely. Ezt megcáfolandó a későbbiekben illusztrációval együtt bemutatjuk a helyet 'Castel Fusano' címmel. Szóval a semmiért sétálgattunk egy órát, aztán Roma-lido járattal visszamentünk Stella Polare megállójába, lesétáltunk a lido communaléba, majd elhelyezkedtünk. Napoztunk, olvastunk, fürödtünk, és most egyetlen magyar néni sem próbált az agyunkra menni. Sőt, talán még barnultunk is!
Ez a nap nem filmezéssel végződött, de az elmaradhatatlan erkély-jelenet most sem hiányozhatott. És mintha csak a mi bosszantásunkra történne a dolog, a semmiből hirtelen szúnyogok kerültek elő. Komolyan... Az első két hétben egy darabbal nem találkoztunk, most pedig agyoncsíptek bennünket. Megfontolandó, folytatjuk-e, ezt a kellemes erkélyes beszélgetés dolgot.

4 megjegyzés:

  1. Szerintem a szunyogok rájöttek, hogy ti tulajdonképpen, most Olaszországban vagytok, és két hétbe tellett nekik, hogy Magyarországról odaérjenek xD Más magyarázatom nincs xD

    VálaszTörlés
  2. szerintem Orlando (Bloom)küldte a szúnyogokat, hogy korai lefekvésre bírjon titeket:D

    VálaszTörlés
  3. mit gondoltok. nem lehet tele a szunyogok nemiszerve az olasz pirosarannyal? persze hogy rátok szabadultak mint friss Hungarian csemege. idáig csak is mérlegelhettek; kóstolni vagy nem kóstolni.enni vagy nem enni? utána lenni vagy nem lenni?

    no ki

    VálaszTörlés